söndag 27 oktober 2013

Vintertid

Söndag och klockorna ställdes i natt om till vintertid. Skönt att få sova en timme längre imorse, men tycker nog att vi nu redan kunde frångå sommartid och vintertid. På våren är det så mycket svårare att ställa in sig själv till sommartid.
Idag har varit en slö skön dag i soffan hittills. Stickar på ett par sockor och bara slappat. Tvättmaskinen snurrar ju nog på för fullt, men det gör den väl på veckosluten i de flesta hushåll. Grått och trist väder ute, så har man heller inte dåligt samvete över att stanna inne.

Berättade i ett tidigare inlägg om att jag vanligen har flere projekt på gång samtidigt. Här en bild på några av dem:





Längst till höger sockorna jag stickat på idag, följande skall bli en sjal, sen ett par långskaftade "Olga"-sockor och längst till vänster några lappar av mormorsrutor som skall bli till en kjol (bara jag kommer så långt).

Ha det bra!

Ia

16 år

Min kära dotter fyllde 16 år i torsdags :) Gisses vad tiden går!
Just var hon ju så liten och nu är hon redan stora damen. 

Denna härliga bild är tagen på frökens 1 års dag.

Photo 

Kram Ia

tisdag 22 oktober 2013

Äppelmos och randiga sockor

Idag fick jag äntligen lagat de sista äpplena till mos. Fick en hel plastpåse vinteräpplen för en vecka sedan, men har inte tidigare hunnit göra något av dem alla. En del av äpplena fick bli till paj i lördags till kalaset.  Receptet på äppelmos finns på syltsockerpåsen. För att få moset sammetslent brukar jag köra äppelbitarna i mixern efter att de kokat mjuka. Då behöver inte heller äpplena skalas och alla vitaminer finns kvar. Tar bara bort kärnhuset och delar äpplena i bitar före jag slänger dem i kastrullen.





Sockorna som jag håller på med för tillfället (eller ett par av dem) blir röd-gul-randiga. Brukar vanligen ha flere arbeten på gång samtidigt. För tillfället tror jag att jag har åtminstone 15 halvfärdiga arbeten. Bara att välja och vraka enligt vad känns bäst att sticka/virka på..





kram Ia

söndag 20 oktober 2013

Hej!

Mitt första inlägg....
Har redan en tid funderat på att skapa en blogg framför allt för mina handarbeten och samtidigt lite ha koll på hur mycket jag egentligen  stickar, virkar mm. Men också kunna skriva om annat jag sysslar med på min fritid.
Igår firade vi mina barns födelsedagar. Fröken min fyller 16 nästa vecka och unge herrn fyllde 14 i september och för första gången på alla dessa år ordnade jag endast ett kalas - jätte skönt! Blir ju nog lite stressigt att ordna två separata kalas på en dryg månad och att hitta passliga datum dessutom.



 Kaffebordet

16+14=30


Ha en bra dag!

Ia