söndag 25 maj 2014

Stafettkarneval, EU-val mm.

Så har två hektiska veckor gått igen. Hemmet är fortfarande ett enda kaos och jag vet faktiskt inte när jag ska hinna få allt upprätt. Kanske inkommande torsdag då de flesta har en extra ledig dag.
Det tar lite extra tid eftersom förvaringsutrymme är på kort, så jag har måsta skaffa lite nya möbler och allt har jag inte möjlighet att skaffa på en gång. Vår gamla, stora, tunga och klumpiga soffa tog vi inte alls med oss och en ny har jag ännu inte hunnit skaffa (eller ännu haft råd att skaffa).  Dessutom har diskmaskinen pajat, så en sådan ny står också på inköpslistan. Jag orkar definitivt inte alla kvällar stå och diska för hand. Dessutom drömmer jag om att kasta ut min gamla bokhylla från vardagsrummet och skaffa en ny.

Gårdagen, eller egentligen eftermiddagen och början av kvällen tillbringades på Stafettkarnevalen. Unge herrn sprang i högstadiepojkarnas mass-stafett och fröken jobbade både fredag och lördag som frivillig funktionär och fick bl.a. vara Stafina (en av de två älg-maskotarna).




Idag har en stor del av dagen gått till EU-valet. Har nu i många år suttit med i valnämnd, vilket då innebär jobb på själva valdagen. I år blev det igen ett nytt område, med nya"kolleger", men det fungerade bra iallafall. Känns alltid lite spännande att komma till en ny valnämnd där de flesta är bekanta sedan tidigare och man inte på förhand vet hur just den valnämnden jobbar.

Lite stickat också.... påbörjade dessa sockor på långfredagen, socka nr två påbörjades på Vappen och idag äntligen är de färdiga. Hann sticka lite under de lugna stunderna i vallokalen. Hatar att sitta och bara rulla tummarna och vänta, så stickningen fick komma fram alltid lite då och då. 
Okej, jag har ett annat projekt också på gång, så helt "ostickad" har jag inte varit, men det visar jag först när det är helt färdigt :).

Stickade av Austermann Step garn med stickor nr. 2½.

Ha en bra vecka allihopa!

Kram Ia

söndag 11 maj 2014

Nytt hem

Det har varit tyst på bloggen nu en hel månad. Har bara inte haft tid till att skriva inlägg eller ens att sticka något sådär hemskt mycket. Har inte fått ett enda par sockor eller annat färdigt.

All tid har gått till att packa, flytta och nu packa upp. På torsdagen kommer flyttfirman efter flyttlådorna, så då måste alla lådor vara tömda.

Lägenheten vi nu flytta till är lite mindre än den gamla, men med betydligt mindre förvaringsutrymme. På gamla stället hade vi en klädgarderob, i den nya en bastu, på gamla stället ett varmt källarförråd, nu ett kallt uteförråd... Dessutom är sovrummen så små att barnen måste få egna rum och jag inreda en del av vardagsrummet till sovrum åt mig, som då också betyder mindre förvaringsutrymme åt mig. Nytt klädskåp var vi efter från IKEA igår och hade en duktig hjälpreda som hjälpte mig bygga ihop det :). Vi hann få det ihop byggt just lagom till ESC sändningen kl. 22.


De här hade jag gjort färdigt före vi börja packa ihop vårt gamla hem, men kunde inte visa dem förrän mottagaren fått dem. De virkade jag till min förra kollegas söta 6 mån. gamla dotter.


Virkade av Novitas Wool garn med 3ans virknål. Mönstret hittar du här
Skall försöka skärpa mig och försöka skriva lite oftare, fastän jag ev. inte har något hemlagat att visa.

Ha en bra vecka!

kram Ia