onsdag 28 januari 2015

Kortskaftade sockor

Hej på er!

Stickade ett par (eller egentligen två par) kortskaftade gråa sockor under jullovet (de andra har redan fått ett nytt hem). Det här paret spara jag för min idé var att dekorera dem med blommor och nu har jag äntligen fått blommorna virkade. Här är nu resultatet.
Sockorna är stickade av Novitas 7-bröder garn med stickor nr. 3,5. Blommorna virkade av 7-bröder garn med virknål nr. 3.

Tycker själv att de blev ganska roliga. Inspirationen (modellen) hittade jag i Facebook-gruppen "Voihan Villasukka!".



Kram Ia

Benvärmare

Systra min beställde ett par svarta benvärmare av mig och nu är de äntligen färdiga. Svart garn och mörk vinter passar inte riktigt ihop, jätte jobbigt att sticka. Så jag valde ett väldigt enkelt mönster. Mudd (två räta, två aviga) upptill och nertill och rätstickning där emellan. Stickade av Novitas Nalle-garn och med stickor nr. 3.

En bild med bara benvärmarna blev inte bra, så satte dem på mig själv som modell. Hoppas bara min syster gillar dem :)

Kram Ia

Yllesockor till mig själv


Hej på er!

Här mellan varven fick jag färdigt mina regnbåge - sockor.


Långskaftade och färggranna, just som jag tänkt mig. Stickade av Drops Delight garn med stickor  storlek 2,5. Gick åt nästan två hela nystan garn. Blev bara ett mini nystan av båda kvar. 

Kram Ia

tisdag 27 januari 2015

Reflexer

Hej och hälsningar från sjukstugan.

Varit flunsig nu i över två veckor och nu sa kroppen ifrån och jag fick släpa mig till läkaren igår för att få en antibiotika-kur och blev också sjukskriven några dagar. 

Det blev kvar lite restgarn från reflexvantarna så medan jag degat här hemma och haft det urtråkigt, hitta jag på att virka blommor och en liten mormorsruta av det gråa garnet. Har ännu lite svart kvar, så får se vad jag hittar på av det...


Satte fast band och säkerhetsnål på två av dem och på de andra sydde jag en säkerhetsnål på baksidan så man kan använda dem som brosch på jackan eller väskan.


Ha det bra!

Kram Ia

torsdag 15 januari 2015

Reflexvantar

Passade i höstas på och köpa några nystan Novitas Heijastus garn, som fanns till salu endast i Tarjoustalo/Tokmanni butikerna. Planen var att redan i höstas sticka vantar av dem, men med brist på tid och inspiration blev det tills nu.


Till Reflexgarnet hittade jag några nystan gammalt Novita Pop i mina förråd. Använde strumpstickor nr. 6. Pop har 30% ylle i sig och reflexgarnet 27% ylle så vantarna torde vara varma och sköna (känns så iallafall).
Har ännu två nystan pink-färgat reflexgarn kvar. Får se vad jag hittar på med det, blir det vantar eller blir det något annat... Återstår att se.

Ha det bra!

Kram Ia

söndag 11 januari 2015

Födelsedagsgåva

Barnens bonusfarmor fyllde jämna år här genast efter jul och till födelsedagsgåva stickade jag ett par sockor till henne:


Garnet är Novitas Nalle Taika - grått och "vanligt" Nalle i mörk rött. Stickade med Broken Seed Stich men Knit Pros Symphony - stickor nr. 3.

Nu är alla äntligen friska igen, så vi blev idag bjudna på sen "julmiddag" och födelsedagsfirande.

Ha det bra!

Kram Ia

tisdag 6 januari 2015

Varmt om händer och fötter

Hej!

Stickade här före jul ett par vantar av Alpacka-garn (som blev kvar från förra vintern) till min yngsta systerson, nu 7 månader gammal.
Nu efter julen tyckte jag att det ännu fanns tillräkligt garn kvar för att få ett par sockor till honom av det och lite 7-bröder garn. Lagade mudden av randigt 7-bröder garn och foten av Alpacka-garnet. De blev ju nog lite roliga, då garnet ändå inte räckte till som jag hade hoppats. Som tur hittade jag en liten "boll" mörk blått av samma garn (som jag stickat sockor till storebror av ifjol) som just och just räcke till de sista varven. Huvudsaken är väl ändå inte hur sockorna ser ut, utan att de är varma och sköna.



Ha det  bra!

Kram Ia

söndag 4 januari 2015

Stickat

Hej på er!

Min semester börjar lida mot sitt slut. Imorgon skall jag iväg på jobb igen. En dag jobb, sen en dag ledigt igen (Trettondagen) och så tre dagar jobb. Skönt med en kort vecka till att börja med, men även skönt att komma tillbaka till normala rutiner. Dessutom lite förändringar på jobbet, då jag igen flyttat till nya arbetsutrymmen. Får se var ja hittar mig imorgon på morgonen, i det gamla kontorslansdskapet eller i det nya :).

Har tagit det mycket lugnt denna semester, stickat en hel del, haft en liten 3 årig fröken hos oss ett dygn, umgåtts med mina föräldrar, syskon och syskonbarn i olika repriser mm. Tv:n har varit på långa dagar (bl.a. tittat igenom en massa bandat) och så har stickorna gått heta.

Hela hösten har vi haft en hel massa program och stickandet har inte smakat som det brukar, men nu smakar det igen. Sedan julen har jag stickat hittills 8 par sockor. Här en del av dem.

Några par barnsockor, de två blåa stickade med Novitas Nalle-garn och de grå med Novitas 7-bröder.

Sockor med kort mudd i grått 7-bröder garn

Herrsockor av Novitas 7-bröder garn

Damsstorleks sockor av Novitas Nalle garn
De två ytterligare får ni se senare i egna inlägg.

Ha en bra början på veckan!

Kram Ia